Sorgbearbetning

En metod för att hantera sorg. Metoden erbjuds som en kurs som du kan gå i grupp eller individuellt.

Sorgbearbetningskursen i grupp sker i ett format om 8 tillfällen. Handledaren ger instruktioner, som kursdeltagaren är det du som gör arbetet. Det tillkommer även hemuppgifter.

I första delen får du hjälp att förstå vad sorg är, myter om sorg och vad som är naturliga sorgreaktioner.

I del 2 påbörjas bearbetningen. Vi drar upp riktlinjer såsom tystnadslöften, total ärlighet och att inte döma någon, allra minst dig själv. Vi påbörjar även ett förlustdiagram och identifierar tillfälliga lättnader.

I den tredje och siste delen går vi igenom vad som är ofullständigt. Vi omvandlar våra diagram till läkande faktorer där en av nycklarna är sanningen.

Till sist läser vi upp våra fullbordansbrev. Här får du tillgång till ett handlingsprogram med övningar som läker din sorg och smärta efter en förlust.

Vill du ha individuell handledning går det naturligtvis också bra.

Gruppbearbetning om 8 tillfällen kostar 5440 kr / person
Individuell bearbetning 680 kr / timme och person
Kurslitteratur tillkommer. Boken kostar 249 kr.

Kursdatum 2022

Följande datum har jag planerat in kurser för detta år: Kursstart sorgbearbetning söndag 3 april kl 14 – 16 och varje söndag fram till 22 maj.
De flesta tillfällen är på 2 timmar. Ett av tillfällena är dock på 3 tim.
Hittar du inget passande datum? Välkommen att höra av dig så ser jag om det går att få ihop en kurs. Sorgbearbetning kan även gås individuellt.

Hitta hit

Kurserna sker hemma hos mig i Östra Löa mitt emellan Lindesberg och Kopparberg. Med bil åker du längs med riksväg 50 och det är ca 1 timme norr om Örebro och drygt 1 timme söder om Borlänge. Här är det nära till skogen med fina promenadvägar. Naturen har visat sig vara en stor del av människans läkningsprocess och därför erbjuder jag även samtal på promenad. Här kan du få bearbeta din sorg i en lugn och trygg miljö. Löa är en fin liten by med en välbevarad hytta, som går att få guidade turer i på sommaren.

Behöver du boende så finns det ett bed&breakfast på en gård som heter Gröna Ånäs B&B. Där blir du väl omhändertagen av Rolf och Irene Elmström.

Därför erbjuder jag sorgbearbetning

Företaget startades av mig, Annica Lindkvist sommaren 2021 efter min certifiering på Svenska Institutet för sorgbearbetning.

Jag kände att med mina egna erfarenheter av medberoende, matmissbruk och om våld i nära relation, mobbing och hot så kände jag att det var dags att vidarebefordra hjälpen jag har fått.

Metoden för sorgbearbetning blev en riktig vändpunkt i mitt liv. Den har hjälpt mig att läka från att ha varit suicidal efter sexuella trakasserier och mobbing för ca 10 talet år sedan på min dåvarande arbetsplats. Då min kropp var nära att lägga av utan att ha varit fysiskt misshandlad, började jag också intressera mig för sambandet mellan det mentala och de fysiska spår våra egna tankar lämnar. Sorgbearbetningen hjälpte mig med att lägga av mig kvarnstenarna som låg runt min hals. Att jag faktiskt kunde delta i min egen läkning.

De allra flesta sörjande vill inget hellre än att må bra igen. De har en öppen inställning och söker hjälp från alla möjliga håll. Bara för att konstatera att vårat samhälle inte är rustat för en sorgeprocess.

Omgivningens reaktioner är ofta rädsla och okunskap. De vill inte tala om döden eller det som orsakat sorgen. De vet inte vad de ska säga eller ger svårföljda råd.”Ta dig i kragen”, “behärska dig” eller “glöm det där” och helt sonika byter samtalsämne. Sörjande människor behöver och vill bli hörda. De behöver inte några goda råd.

Mer info om metoden finns på sorg.se

Denna hemsida använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.